Judit
2 °C
7 °C

Elhalasztották a kaliforniai kormányzóválasztást

MTI
2003.09.15. 20:34
Elhalasztotta az október 7-re tervezett kaliforniai kormányzóválasztást hétfőn a San Franciscó-i fellebbviteli bíróság. A bíróság döntése szerint a szavazást azért nem lehet a tervezett időpontban megtartani, mert bizonyos választó körzetekben még az idejétmúlt lyukasztós rendszerű szavazógépek működnek. A döntés végrehajtását a bíróság egy héttel elhalasztotta, időt adva arra, hogy az ellen a Legfelsőbb Bírósághoz fellebbezést nyújthassanak be - jelentette az AP amerikai hírügynökség.

Az október 7-re tervezett szavazást azért írták ki, mert az államban az elmúlt időszakban erőteljesen megnőtt az elégedetlenség az eddigi kormányzó, Gray Davis működése miatt. A két lépcsős szavazás során egyrészt döntenének arról, hogy valóban elmozdítsák-e tisztéből Davist, majd arról, hogy a helyére pályázó 135 jelölt közül kit tartanak legalkalmasabbnak a tisztség betöltésére.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?