Viola
-5 °C
-2 °C

Amerikai szankciók Szíria ellen

MTI
2003.09.16. 01:24
Colin Powell amerikai külügyminiszter hétfőn azzal vádolta meg Szíriát, nem tesz eleget annak érdekében, hogy véget vessen "a terrorcselekmények támogatásának", így szabotőrök Irakba történő beszivárgásának, és szankciókat helyezett kilátásba Damaszkusszal szemben. Powell, aki Irakból hazafelé Kuvaitvárosban tartott sajtóértekezletén elmondta: az amerikai kongresszus kedden vitatja meg az esetleges szankciókra vonatkozó törvénytervezetet.

- Világosan elmagyaráztam Szíriának, ha jó kapcsolatot kíván fenntartani az Egyesült Államokkal és a felszabadított Irakkal, mindent meg kell tennie annak biztosítására, hogy bizonyos, Irakban zavart kelteni kívánó személyek ne léphessék át a határt és segítenie kell bennünket a volt iraki rendszer szíriai bankokban vezetett esetleges számláival kapcsolatos pénzügyi adatokkal - idézte Colin Powell szavait az AFP francia hírügynökség.

Szíria ismételten elutasította a terroristák támogatására vonatkozó amerikai vádakat, hangoztatva, hogy határozottan ellenzi a nemzetközi terrorizmust. A libanoni Hezbollah és más Izrael-ellenes szervezetek támogatásával kapcsolatban pedig azzal érvelt, hogy ezeknek joguk van szembeszegülni Izraellel - írja a Reuters brit hírügynökség.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!