Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Lemondott a dél-koreai belügyminiszter

MTI
2003.09.17. 09:23
Benyújtotta lemondását szerdán Kim Du Kvan dél-koreai belügyminiszter, mert az ellenzék őt tette felelőssé egy augusztusban lefolytatott Amerika-ellenes tüntetésért.

A miniszter lemondását Ro Mu Hjon dél-koreai elnök hivatalosan még nem fogadta el, de a környezetéből származó hírek szerint az államfő jelenlegi tengerészeti és halászati miniszterét, Huh Szung Kvant készül a belügyminisztérium élére állítani.

Az ügy előzménye az volt , hogy az ellenzéki Hannara Párt (Nagy Nemzeti Párt) bizalmatlansági indítványt nyújtott be és nyert a miniszter ellen, őt téve felelőssé egy amerikai katonai létesítménynél történt tiltakozó akcióért. Tucatnyi tiltakozó augusztusban behatolt a létesítmény területére. Az Egyesült Államok tiltakozott az incidens miatt, és a tüntetők megbüntetését követelte.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?