Albert, Lipót
3 °C
12 °C

Vasárnap szavaznak az EU-ról a lettek

MTI
2003.09.17. 11:51
Az európai uniós tagjelöltek között leginkább kétkedő lakosságúnak bizonyult Lettországban vasárnap tartandó voksolással befejeződik az EU-csatlakozásról tartott népszavazások sora, bár ez utóbbi referendum pozitív kimenetele még mindig nem vehető biztosra.

Szerdán Rigában nyilvánosságra hozott friss közvélemény-kutatási eredmények szerint a lakosság 87 százaléka készül arra, hogy részt vesz a vasárnapi voksoláson. Közülük 55,2 százalék várhatóan igennel szavaz, 22,8 nemmel, de 22 százalék még mindig nem döntött, és politológusok szerint egyelőre nem is lehet egyértelműnek venni az igent.

A lettek jelentős része évek óta habozik annak eldöntésében, előnyösnek vagy hátrányosnak ítélje-e meg a jövő májusi csatlakozást. A 2,35 milliós ország vezetői a voksolás előtt is arra helyezték a hangsúlyt, hogy a csatlakozás jelentőségéről meggyőzzék a kétkedőket.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?