Albert, Lipót
3 °C
12 °C

Meghalt egy amerikai katona Moszulban

MTI
2003.09.17. 13:09
Az Irak északi részén fekvő Moszul körzetében egy lövedék okozta balesetben meghalt az amerikai 101. légi szállítású hadosztály egyik katonája. A hírt az Irakban állomásozó amerikai hadsereg sajtószolgálata közölte szerdán. A tájékoztatásból nem derült ki, hogy a katona halálát milyen lövedék okozta. A katona nem vett részt hadműveletben - tette hozzá Nicole Thompson szóvivő, aki nem közölt részleteket a baleset körülményeiről és helyszínéről - jelentette az AFP.

Négy amerikai katona megsebesült a szövetséges erők elleni két támadásban Irakban. Az 1. páncélos hadosztály három katonája akkor sérült meg, amikor a járműoszlopot kedd délután Bagdad déli külvárosában megtámadták. Egy negyedik katona, a 4. gyalogos hadosztálytól akkor sérült meg, amikor kedden egy támadásban rakétagránát robbant közelében Bagdadtól északra, Baladnál.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?