Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Bomba robbant Chávez palotája mellett

MTI
2003.09.19. 17:13
Robbanószerkezet lépett működésbe pénteken Hugo Chávez elnök palotája közelében, a detonációban senki sem sérült meg, de az elnöki palota szomszédságában fekvő testőrségi épület egyes részei megrongálódtak, ablakai betörtek. A robbanás idején Hugo Chávez állítólag szintén a Miraflores palotában tartózkodott.

Lucas Rincón venezuelai belügyminiszter a VTV állami televízióban elmondta: a bombát egy gépkocsiból hajították az épület mellé, az információk szerint az eset nem tulajdonítható az elnök elleni merényletnek. "Az incidens célja az lehetett, hogy zűrzavart és bizonytalanságot idézzen elő" - tette hozzá Rincón. A pénteki eset már az ötödik robbantás idén a venezuelai fővárosban, Caracasban, amelyet állami épületek ellen intéztek ismeretlenek - emlékeztetett az AP.