Olivér
4 °C
8 °C

Lindh-gyilkosság: vizsgálati fogságba helyezték a gyanúsítottat

MTI
2003.09.19. 19:03
Az ügyészség indítványára egy stockholmi bíróság pénteken elrendelte az Anna Lindh meggyilkolásával gyanúsított férfi vizsgálati fogságba helyezését.

Az ügyészi indítvány szerzői kézenfekvő gyanúval indokolták a bírónak tett javaslatot; ez a svéd perrendtartás szótára szerint a legenyhébb gyanúsítási fokozat. A német ARD televízió helyszíni tudósítója e körülményből arra következtetett, hogy a DNS-vizsgálat során a gyilkosság helyszínén talált nyomok DNS-anyaga nem bizonyult azonosnak a gyanúsított 35 éves férfitől levett mintával.

A svéd rendőrség péntek késő délutánig nem hozta nyilvánosságra a DNS-vizsgálat eredményét. Helyszíni források ebből kiindulva úgy vélekednek, hogy a teszt nem hozott használható eredményt. Elképzelhető, hogy újabb DNS-vizsgálatot hajtanak végre, ezúttal azonban a brit rendőrség birminghami különleges laboratóriumába viszik az összehasonlítandó mintákat.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?