Árpád
-2 °C
4 °C

21 embert öltek meg a marhatolvajok

MTI
2003.09.21. 10:54
Huszonegy embert, többségükben nőket és gyermekeket lőttek le az ugandai karamodzsong törzs tagjai a kelet-afrikai ország egyik északkeleti falujában, hogy elhajthassák a falu állatait - közölték vasárnap kormányzati tisztségviselők.

A törzsi harcosok szombat déltájban rohanták le a főváros Kampalától 280 kilométerre északkeletre lévő Opeuru Aodot települést, s válogatás nélkül lelőttek mindenkit, aki a szemük elé került. A támadás öt súlyos sebesültjét kórházban ápolják - mondta el Ndiwa Chemasuet körzeti megbízott.

Az ősi harci hagyományokat őrző karamodzsong törzs századok óta hadban áll a szomszédos törzsekkel, de a törzsbéli klánok is gyakran lerohanták egymást. A korszerű lőfegyverek Kelet-Afrikába való beözönlése óta támadásaik egyre több áldozatot követelnek, s három éve kudarcot vallott a hadsereg próbálkozása a törzs lefegyverzésére - jelentette az AP amerikai hírügynökség.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?