Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kielégítő az iraki politikusnő állapota

MTI
2003.09.21. 10:59
Súlyos, de kielégítő az állapota a vasárnapra virradóra végrehajtott második műtét után Akila al-Hásiminak, az iraki átmeneti kormányzótanács előző nap merényletben megsebesített tagjának.

A politikusnő állandó orvosi felügyelet alatt van - értesült az amerikai-brit szövetséges erők szóvivőjétől az AFP francia hírügynökség.

A kormányzótanács tagját szállító gépkocsira fegyveresek tüzet nyitottak rakétagránátokkal és gépkarabélyokból. Két golyó al-Hásimi gyomrába fúródott, egy a vállán, egy pedig a lábán találta el. A merényletben sofőrje és három testőre is megsebesült.

A kormányzótanácsba külpolitikai szakértőként beválasztott politikusnőt a bagdadi Jarmuk kórházban azonnal megműtötték, majd átszállították egy amerikai katonai létesítménybe.