Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Tűzpárbaj és házrombolás Hebronban

MTI
2003.09.22. 08:08
Izraeli katonák harckocsikkal és terepjárókkal körülzártak egy házat hétfőn kora reggel a ciszjordániai Hebronban, ahol a Hamász szélsőséges palesztin szervezet egyik körözött fegyverese elbarikádozta magát. Palesztin források szerint a házban legkevesebb egy ember megsebesült a katonák és a fegyveres tűzpárbajában. A hadsereg megerősítette, hogy "Hebron térségében folyamatban van egy katonai akció, amely a Hamász terrorista infrastruktúrája ellen irányul". Az épületet kiürítették, egy földgyalu megkezdte a ház külső falának lerombolását - jelentette az izraeli katonai rádió.

Az épület egy iszlám hitoktató tulajdona, akinek fiát, a Hamász egyik aktivistáját hat év börtönre ítéltek Izraelben - tudta meg palesztin forrásból az AP amerikai hírügynökség.