Judit
3 °C
7 °C

Újabb támadás a bagdadi ENSZ-székház ellen

2003.09.22. 15:57
Két embert megölt, tizenkilencet megsebesített egy öngyilkos merénylő Bagdad északi részén, amikor robbanóanyaggal megpakolt autójával az ENSZ-székház épületébe hajtott, értesült az AP amerikai hírügynökség.

A robbanás a székház melletti parkolóban következett be, ugyanott, ahol egy hónapja húsz halálos áldozattal járó merényletet követtek el.

Egy ENSZ hivatalnok elmondása szerint a robbantó saját testére, valamint a kocsijába helyezett robbanóanyagot. Az áldozatok az ENSZ alkalmazottai voltak.

A támadás valószínűleg azoknak a híreknek a hatására következett be, amelyek szerint az ENSZ fokozottabb szerepet vállalna Irak biztonságának megteremtésében, valamint újjáépítésében, ha az ENSZ Biztonsági Tanács megszavazza az amerikai javaslatot, amely felhatalmazná a világszervezetet, hogy nemzetközi fegyveres erőket küldene Irakba.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?