Jolán
2 °C
4 °C

Terrorfenyegetettség Indonéziában

MTI
2003.09.24. 12:11
Eltanácsolta az ausztrál állampolgárokat indonéziai, elsősorban Bali üdőlőszigeti utazástól szerdán az ausztrál külügyminisztérium, hangsúlyozva, hogy folyamatosan kapnak jelzéseket a térségben készülő terrorakciókról.

Bali szigetén október 12-én megemlékeznek a 202 halálos áldozatot, köztük 88 ausztrál életét követelő tavaly októberi merényletek áldozatairól, és az ünnepségre mintegy 1500 ausztrált, elsősorban az áldozatok hozzátartozóit várják. A canberrai külügyminisztérium közleményében azt tanácsolja, hogy ausztrál állampolgárok csak a legszükségesebb esetben utazzanak Indonéziába.

A Jemaah Islamiah terroszervezetnek továbbra is megvan a lehetősége terrorcselekmények végrehajtására, és a hírek szerint tervez is ilyen akciókat - hangsúlyozza a külügyminisztérium. Az ausztrál állampolgárok fenyegetettsége továbbra is igen nagy, mégpedig nem csupán a tervezett emlékünnepségen helyszínein, hanem az egész térségben.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?