Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hat Chevrolettet kapott az iraki magyar zászlóalj

MTI
2003.09.24. 13:13
Hat nulla kilométeres Chevrolet könnyű teherautóval bővült az iraki Hillába vezényelt magyar szállító-zászlóalj gépkocsiparkja. Az amerikai Kelog Brown and Ruth (KBR) cégtől átvett gépkocsik a magyar kontingens számára felajánlott eszközállomány csupán kis részét képezik. A nemrégiben átvett gépjárműveket táboron belüli szállítási feladatokra, illetve kisebb távolságú külső feladatok végrehajtásához használjuk majd - közölte a zászlóalj illetékese. Értesülések szerint a KBR megtiltotta a Chevroletek átalakítását, így nincs lehetőség a gépkocsik fegyveres védelmének kialakítására, de a magyar felségjelek elhelyezhetőek a járműveken.

- Mivel kétszemélyes autókról van szó, átalakítás nélkül nem oldható meg a járművek hadszíntér által megkövetelt védelme, így parancsnoki döntés alapján csupán kisebb szállítási feladatokat hajtunk végre az új autókkal, de szükség esetén besorolhatók egy megfelelő biztosítású gépkocsioszlopba is - mondta a hillai magyar illetékes.

Jelentősen javultak a magyar szállító zászlóalj tagjainak életkörülményei is. A két hete átadott étkezdében hétfőtől meleg ebéd várja a katonákat, és a tábor területén megnyílt egy helyiek által üzemeltetett kisebb piac is, ahol élelmiszereken és alkoholon kívül szinte minden kapható. Folyamatos az internetes kapcsolat Magyarországgal, heti két alkalommal lehetőségük van telefonálásra, és heti rendszerességgel érkezik a posta is. A napokban, a magyar sajtóban megjelent híresztelésekkel ellentétben a katonák kaphatnak és kapnak is csomagokat családtagjaiktól.