Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A hétvégére lezárták a palesztin területeket

MTI
2003.09.25. 23:32
Az izraeli hadsereg hétfő hajnalig nem engedélyezi az átjárást a palesztin területekrol, mert attól tart, a zsidó újév alkalmából rendezett ünnepségeket merényletek zavarják meg. A zárlat azt jelenti, hogy a palesztinok közül csak a Kelet-Jeruzsálemben lakók léphetnek izraeli területre, idézett az AFP hírügynökség egy katonai szóvivőt.

Az ünnep idejére az izraeli rendőrséget is riadókészültségbe helyezték és megerősí tették. Az izraeli-palesztin erőszak három évvel ezelőtti kiújulása óta szinte folyamatosan részleges zárlat van érvényben a palesztin területeken, a korábbi 250 ezer helyett átlagosan csak 20 ezer palesztin járhat át Izraelbe dolgozni. A hadsereg időnként tovább szigorítja a zárlatot - legutóbb az augusztus 20-i jeruzsálemi véres öngyilkos merénylet nyomán hozott ilyen intézkedést. Most péntektől vasárnapig teljes zárlat lesz érvényben.