Viola
-6 °C
-2 °C

Visszatért a pápa a Vatikánba

MTI
2003.09.26. 10:51
Visszatért a Vatikánba II. János Pál pápa, aki az utóbbi napokban bélpanaszok miatt pihenni kényszerült, s több hivatalos programját is lemondta. A katolikus egyházfő csütörtökön este két titkára kíséretében érkezett vissza castelgandolfói nyári rezidenciájáról Vatikánvárosba, egy nappal a korábban jelzett időpont előtt. A nyári rezidencia őrségétől elbúcsúzva a pápa arra kérte a híveket, hogy imádkozzanak érte és mindennapos szolgálatáért az egyházban, s különösen a közelgő pompeji zarándokútjáért.

II. János Pál október 7-én helikopterrel repül Nápolyba, ahol mindössze néhány órát tölt. Ezalatt istentiszteleten vesz részt két pompeji bazilikában. A 83 esztendős, megromlott egészségű pápa látogatásának idejére négy nápolyi kórházat helyeznek különleges készültségbe, megelőző intézkedésként.

Vatikáni források kedden közölték, hogy ismét gyengélkedik a pápa, aki orvosai tanácsára - közelebbről meg nem nevezett bélrendszeri panaszai miatt - teljes pihenéssel töltötte a szerdai napot. A szokásos általános kihallgatást is Angelo Sodano bíboros, vatikáni államtitkár tartotta meg helyette a Szent Péter téren.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!