Judit
3 °C
7 °C

Édesapját is megkéselte a Lindh-gyilkosság gyanúsítottja

MTI
2003.09.26. 11:35
A svéd fővárosi bíróság elrendelte pénteken az Anna Lindh külügyminiszter meggyilkolásával gyanúsított személy két hétre történő vizsgálati fogságba helyezését. Hírügynökségi jelentések szerint a 24 éves gyanúsított, Mihajlo Mihajlovic szerb nemzetiségű, és a rendőrség szerdán vette őrizetbe azzal a gyanúval, hogy szeptember 10-én ő szúrta le egy stockholmi áruházban Anna Lindhet. A külügyminiszter másnap belehalt sérüléseibe.

Göran Nilsson bíró közölte, hogy az ügyészségnek legkésőbb október 10-ig kell vádat emelnie a gyanúsított ellen. Mihajlovic nem először kerül összetűzésbe a törvénnyel. Hat évvel ezelőtt megkéselte édesapját, aki túlélte a támadást. Az akkori bírósági eljárásra készített pszichiátriai értékelés szerint Mihajlovic beszámítható, de "nagy szüksége van pszichiátriai és pszichoterápiás kezelésre".

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?