Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Fontolgatják a halálbüntetés visszaállítását Irakban

MTI
2003.09.26. 15:56
A halálbüntetés visszaállítását helyezte kilátásba az iraki belügyminisztérium. Számi el-Váili, a belügyminisztérium szóvivője a sajtó képviselőinek elmondta, hogy a tragikus közbiztonsági helyzet, az egyre szaporodó súlyos bűncselekmények miatt komolyan fontolóra veszik az amerikaiak által eltörölt halálbüntetés visszaállítását.

"Vallásunk lehetővé teszi, hogy alkalmazzuk ezt a súlyos büntetési formát. A tervek szerint a gyilkosságot, rablógyilkosságot elkövetők, emberrablók és a szexuális bűncselekmények miatt elitéltek kaphatnak majd halálbüntetést - jelentette ki Számi el-Váili.

A belügyminisztériumi tisztségviselő szerint az intézkedésre azért lenne szükség, mert Irakban a halálbüntetésnek még van visszatartó ereje, és így talán véget lehetne vetni a szervezett bűnbandák ártatlan áldozatokat követelő működésének. Jelenleg Irakban, főleg a fővárosban ezek a bűnözők okozzák a legnagyobb problémát.