Natália
1 °C
7 °C

Eltemették al-Hásimit

MTI
2003.09.26. 20:00
Eltemették pénteken a síiták szent városában Nedzsefben Akila al-Hásimi asszonyt, az iraki ideiglenes kormányzótanács tagját, akit múlt héten bagdadi háza előtt ért támadás.

A csütörtökön elhunyt al-Hásimi asszony holttestét a temetés előtt Ali imám nedzsefi mauzóleumába vitték. A temetésen a kormányzótanács képviseletében Mohammed Bahr el-Ulúm, illetve Haidar Mahdi Matar al-Majáli nedzsefi kormányzó kivételével csak a politikus asszony közeli rokonai és barátai vettek részt. Az AFP francia hírügynökség jelentése szerint a szertartás zavartalanságát, és a résztvevők biztonságát távolabbról mintegy 150 rendőr felügyelte.

Az iraki ideiglenes kormányzótanács pénteken délelőtt Bagdadban vett hivatalosan végső búcsút Akila al-Hásimi asszonytól, a tanács tagjától. A testület a szabadságért és a demokráciáért vívott harc mártírjaként méltatta al-Hásimi asszonyt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?