Árpád
-2 °C
4 °C

Arafat és Korei találkozója

MTI
2003.09.27. 12:43
Ahmed Korei kijelölt palesztin miniszterelnök szombaton bemutatta Jasszer Arafat palesztin elnöknek kormánya tagjainak tervezett névsorát, amelyet még a nap folyamán a Fatah és a Palesztinai Felszabadítási Szervezet végrehajtó bizottsága elé terjeszt.

Korei péntek este állította össze a 24 tagú kormány tagjainak névsorát. A Fatah és a PFSZ jóváhagyása után a kijelölt miniszterelnök kedden vagy szerdán terjeszti listáját a Palesztin Törvényhozási Tanács - az autonóm területek parlamentje - elé.

A kormánytagok névsorát az Arafat és Korei találkozójáról beszámoló AFP nem ismertette, csak annyot közölt, hogy tizenöten a Fatah tagjai. Nem ismeretesek a találkozó egyéb részletei sem.

Korei hivatala pénteken közölte, hogy a miniszterek névsorát napokon belül nyilvánosságra hozzák. A Jasszer Arafat hívének tartott Ahmed Koreit a palesztin ellnök jelölte kormányfőnek a lemondott Mahmúd Abbász helyett. Jelölését egyhangúlag támogatta a Fatah központi bizottsága

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?