Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Megmérgezték a csecsenföldi kormányzat vezetőjét?

MTI
2003.09.28. 16:17
Nem kizárt, hogy megmérgezték a csecsenföldi kormányzat vezetőjét - közölték vasárnap helyi katonai források. Az ételmérgezéssel szombat este kórházba került Alekszandr Popovot kezelő katonai orvosok megállapították, hogy ismeretlen eredetű méreg jutott a csecsenföldi kormányfő szervezetébe. Popov állapota súlyos, de stabil.

A csecsenföldi miniszterelnököt az orvosok döntése alapján további kezelésre, illetve rosszulléte okának pontos megállapítására Moszkvába szállítják. Popov szombat este került kórházba Hankalában, miután részt vett egy gázvezeték ünnepélyes megnyitóján. A később Groznijba szállított csecsen kormányfő állapotát "közepesen súlyosnak" nevezték.

A csecsenföldi ügyészség hivatalosan szintén nem tudta megerősíteni, hogy Popovot szándékosan meg akarták volna mérgezni. Ezért eljárást sem indítottak az ügyben.