Árpád
-2 °C
3 °C

Haider pártja visszaesett a tartományi választásokon

MTI
2003.09.28. 22:56
Az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) jelentős szavazatvesztést szenvedett vasárnap az Ausztria két tartományában rendezett választásokon.

Az egykoron Jörg Haider - jelenlegi karintiai tartományi elöljáró - irányította párt Tirolban elveszítette szavazótáborának mintegy a felét, és csak 8 százalék körüli támogatottságot ért el. Felső-Ausztriában az FPÖ a négy évvel ezelőtti 20 százalék fölötti eredményével szemben most csak 9 százalék körüli támogatottságra számíthat.

A párt egyik burgenlandi tartományi tisztségviselője már fel is vetette: Herbert Haupt, az FPÖ vezetője vajon olyan helyzetben van-e, hogy alkancellári és szociális miniszteri megbízatása mellett továbbra is el tudja látni a párt irányítójának a feladatait, vagy másféle megoldást kell keresni. Stefan Salzl nem szólt arról, hogy esetleg Jörg Haider újbóli pártelnökké választására gondolt-e.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?