Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Muzulmán fegyveresek hatoltak be Kasmirba

MTI
2003.09.29. 07:58
Muzulmán fegyveresek hatoltak be hétfőre virradóra Pakisztán felől Kasmír India által ellenőrzött részébe és az indiai katonákkal vívott tűzharcban tizenöt fegyveres életét vesztette. Az indiai hadsereg közlése szerint a katonák a sűrű erdőben csaptak össze a fegyveresekkel, akik között állítólag öngyilkos merényletre készülők is vannak.

Az indiai hírszerzés már a hétfői behatolás előtt tudomást szerzett arról, 1600 fegyveres áll készen arra, hogy a Kasmírt elválasztó tűzszüneti vonalon áthatolva indiai területre vonuljon be. Az indiai hadsereg szóvivője szerint valószínű, hogy az összetűzés során megölt fegyveresek egy nagyobb csoporthoz tartoztak.

A muzulmán fegyveresek között olyan öngyilkos egységek is vannak, amelyek indiai vezetők elleni támadásokra készülnek - idézte az AP az indiai hírszerzés értesülését. Független források nem tudták megerősíteni, hogy az összecsapás áldozatai valóban muzulmán fegyveresek lennének.