Szabolcs
20 °C
35 °C

Tűzpárbaj a libaononi-izraeli határon

MTI
2003.10.06. 19:43
Tűzpárbaj zajlott hétfőn délután az izraeli-libanoni határon, egy izraeli katona megsérült, míg libanoni területen találat érte az ENSZ békefenntartó erőinek egyik vízszállító járművét. Libanoni források szerint az izraeli katonák tüzet nyitottak Kfar Suba dél-libanoni településre. Izraeli katonai források ugyanakkor azt közölték, hogy Libanon felől nyitottak tüzet rájuk, és egy izraeli katona megsebesült - közölték libanoni biztonsági források és helyi lakosok.

Libanoni részről cáfolták, hogy bárki a határ túloldalát tűz alá vette volna. Biztonsági források és szemtanúk ugyanakkor egyértelműen megerősítették az izraeli támadást. Az ENSZ békefenntartó erőinek egyik vízszállító járművét három találat érte az izraeli határon túlról - jelentette ki a békefenntartó erők szóvivője.

Személyi sérülés nem történt. Történt egy másik incidens is a nap folyamán: libanoni közlés szerint a határ izraeli oldaláról tüzet nyitottak libanoni területen haladó gépkocsik felé. Mint az AP írja, az izraeli-libanoni határtérségben rendszerint nyugalom van, olykor a vitatott hovatartozású Sebaa-tanyáknál fordulnak elő összetűzések az izraeli határőrök és a libanoni székhelyű síita Hezbollah fegyveresei között, olykor beavatkozik ezekbe az izraeli légierő is.