Beáta, Izolda, Lea
-4 °C
4 °C

Rendőrségnél robbantottak Bagdadban

Index
2003.10.09. 10:41
Egy gépkocsiba rejtett pokolgép robbant egy bagdadi rendőrségen. Az állomás kapuit áttörő, majd felrobbanó autó többeket megsebesített, legalább nyolc embert megölt, köztük három rendőrt - jelentette a Reuters.

A BBC információi szerint egy halott biztosan van, a több halottról szóló beszámolót egyelőre meg nem erősítettnek nevezte.

A merénylőről csak annyit sikerült kideríteni, hogy szakállas volt. A fejét ugyanis megtalálták a helyszínen, a test többi része elégett. Az eset Bagdad egyik szegény síita negyedében történt.

A szemtanú elmondása szerint a gépkocsi nagy sebességgel hajtott át a kapun. A rendőrök tüzelni kezdtek a közeledő autóra, de nem tudták megállítani, ezért az belecsapódott a rendőrség udvarán parkoló autókba a rendőrség épületétől tizenöt méterre.

A bagdadi ENSZ-székház ellen elkövetett augusztusi teherautós merénylet óta ez volt a legsúlyosabb kárt okozó terrorista akció Irakban.

Szeptemberben már követtek el merényletet egy bagdadi rendőrség ellen, akkor tizennégyen sebesültek meg. Ugyancsak a múlt hónapban az ENSZ-székház ellen újabb merénylet történt, akkor egy biztonsági őr halt meg a robbantásban.