Márk
13 °C
28 °C

Maradjon Arafat?

MTI
2003.10.17. 09:26
A palesztin vezető eltávolítása "nem lenne jó" a zsidó állam számára - fogalmazott az izraeli kormányfő a Jerusalem Postnak nyilatkozva. A pénteken megjelent interjúban Saron kijelentette: csekély a valószínűsége annak, hogy Arafatot megsebesítése nélkül ki tudnák utasítani, nemcsak biztonsági őrei miatt, hanem azért is, mert a palesztin vezetőt izraeli emberlánc venné körül.

Ariel Saron lényegében az izraeli biztonsági kabinet Arafat ügyében hozott "elvi állásfoglalásával" teljesen ellentétes véleményt fogalmazott meg. A biztonsági kabinet szeptember 11-i ülésén határozott a kiutasításról, konkrét intézkedést azonban nem jelentett be. A döntés előtt két nappal a Hamász több halálos áldozatot követelő öngyilkos merényleteket hajtott végre Tel-Avivban és Jeruzsálemben.

A Jerusalem Post a merényletek után megjelent szerkesztőségi cikkében Arafat megölésére szólította fel az izraeli kormányt. Mint az AFP írja, a miniszterelnök még múlt vasárnap, az amerikai diplomaták elleni merénylet előtt három nappal nyilatkozott az újságnak.