Géza
-12 °C
-4 °C

Félkész házakat robbantott fel az izraeli hadsereg Gázában

MTI
2003.10.26. 09:29
Az izraeli hadsereg vasárnapra virradóra felrobbantott három félkész toronyházat a Gázai övezetben lévő Necarim zsidó teleptől délre, miután a telepet palesztin rajtaütés érte.

A detonációk kilométerekre elhallatszottak a tengerparti palesztin földsáv sűrűn lakott középső részén. A Necarimmal szomszédos az-Zahra településről erre az időre mintegy kétezer lakost kiköltöztettek. Izraeli biztonsági tisztségviselők rámutattak, hogy a felrobbantott 12 emeletes épületeket palesztin szélsőségesek a Necarimban és a mellette lévő bázison zajló izraeli csapatmozgások megfigyelésére használták.

- A robbantások igen akkurátusak voltak, a házak bármiféle járulékos kár nélkül omlottak össze - mondta Gadi Sammi, a Gázai övezetben lévő izraeli csapatok parancsnoka. Az altábornagy szerint a házrobbantás jó üzenet a palesztin hatóságnak, hogy ne engedje át infrastruktúráját a terrornak - jelentette a Reuters. Két palesztin fegyveres pénteken behatolt Necarimba, és agyonlőtt három izraeli katonát, köztük két nőt. Az egyik támadót a katonák aztán megölték, de a másik elmenekült.