Mátyás
-6 °C
1 °C

Berezovszkij választási bojkottra szólított fel

MTI
2003.10.30. 16:38
Borisz Berezovszkij Londonban élő milliárdos orosz nagyvállalkozó a decemberi parlamenti választások bojkottjára szólította fel az orosz politikai pártokat a Kommerszant orosz napilap csütörtöki számában megjelent egész oldalas "hirdetésében".

A Vlagyimir Putyin elnök hatalomra kerülése után kegyvesztetté vált és külföldre menekült oligarcha összefogásra ösztönözte a bal- és jobboldali pártokat; szerinte a választások bojkottja az egyedüli lehetőség arra, hogy az ellenzék alkotmányosan hivatalossá tegye a Putyin-rezsim legitimitáshiányát.

A Putyin üldöztetése miatt brit száműzetésben élő üzletember szerint azért a bojkott az egyetlen lehetőség, mert a Nyugat az orosz elnököt támogatja.

Berezovszkij szerint a demokratáknak abba kell végre hagyniuk a kilincselést Nyugaton, mint írta, "felelősségem tudatában kijelentem: a külföld nem segít". A külföld Putyint támogatja, mivel ő van hatalmon. "Holnap mi leszünk hatalmon, és a külföld minket fog támogatni" - olvasható a felhívásban.

Berezovszkij szerint meg kell akadályozni, hogy a semmilyen korlátot nem ismerő hatalom új Gulággá alakítsa az országot.