Lehel
17 °C
27 °C

Alvilági kapcsolatokkal gyanúsítják a litván elnököt

MTI
2003.10.31. 15:08
Határozottan cáfolta Rolandas Paksas litván elnök péntekre virradóra az ország titkosszolgálatának egy jelentését, amely szerint kapcsolatot tart fenn az alvilággal. Az elnök nyilatkozatban reagált az LNK magántelevízió néhány órával korábbi hírére, amely beszámolt a parlament frakcióvezetői számára készített titkosszolgálati jelentésről.

A dokumentumban, amelyet nem hoztak nyilvánosságra, a tévé szerint Paksas elnök mellett Remigijus Acast, az államfő nemzetbiztonsági tanácsadóját is megnevezték, mint alvilági kapcsolatokkal gyanúsítható személyt. Paksas koholmánynak nevezte a jelentést, amelyre úgy tekint, mint egy ellene szőtt összesküvésre. Acas szintén nyilatkozatot adott ki pénteken, tagadva az ellene felhozott vádakat.

Paksas, az egykori műrepülő pilóta, az idén januárban nyerte meg nagy meglepetésre a litvániai elnökválasztást, megnyerve mindazokat, akik vesztesnek érezték magukat a Szovjetuniótól való 1991-es elszakadás után a piacgazdaságon alapuló demokráciába való átmenetben.