Piroska
-2 °C
5 °C

Nagy lehetőség az indiai piac

2003.11.03. 15:58
Az óriási indiai piac nagy lehetőségeket biztosít a magyar vállalatok számára, mostani megbeszéléseim a konkrét üzletek megkötéséhez szükséges bizalom erősítését szolgálják - mondta Medgyessy Péter miniszterelnök magyar újságíróknak hétfőn az indiai fővárosban.

A népes küldöttség élén hivatalos látogatáson Indiában tartózkodó kormányfő találkozott Abdul Kalam köztársasági elnökkel, Lal Krisna Advani miniszterelnök-helyettessel, belügyminiszterrel és Manohar Dzsosival, a parlament alsóházának elnökével.

Magyar vállalatok számára lehetőség van indiai erőművi berendezések felújításában, bővítésében való részvételre, és kölcsönös érdeklődés mutatkozik a hadiipari együttműködés területén - közölte a miniszterelnök az MTI kérdésére.

Csillag István gazdasági és közlekedési miniszter ezzel kapcsolatban kiemelte: a Transelektro Rt. számára mintegy 30 millió dolláros üzlet jöhet létre, amennyiben - és erre jó esély van - a cég végezheti el a nejveli lignit erőmű kazánjainak kicserélését, illetve az erőmű bővítését.

"Oroszországi és kínai utam után Indiába is azért jöttem, mert a magyar gazdaság növekedéséhez piacokra, fejlesztésre, beruházásokra van szükség, az ország kereskedelmi mozgásterének növelésére" - jelentette ki Medgyessy Péter.