Emőke
-4 °C
9 °C

Újabb házrombolás Ciszjordániában

MTI
2003.11.08. 10:57
Öt házat rombolt le az izraeli hadsereg péntek éjjel Dzsenínben. A ciszjordániai városban néhány órával később, szombaton tartott razzia közben az izraeli katonák agyonlőttek egy 19 éves palesztin fiatalembert, két kisfiút pedig megsebesítettek.

Az AFP francia hírügynökség jelentése szerint a katonák azokat az épületeket rombolták le buldózerekkel, amelyek körzetében október 8-án őrizetbe vették a szélsőséges Iszlám Dzsihád szervezet katonai szárnyának, (az al-Kudsz Brigádoknak) helyi vezetőjét, Amdzsad al-Ubeidit.

Ubeidit Izrael azzal vádolja, hogy ő tervelte ki az október 4-i haifai robbantásos merényletet, amelyben a palesztin öngyilkos merénylő egy étterem húsz vendégének életét oltotta ki. A támadásban további több mint ötven ember sebesült meg.

A palesztin biztonsági források közlése szerint a péntek éjjel végrehajtott újabb izraeli házrombolás negyven palesztint tett hajléktalanná.

Az akcióban az izraeli katonák szemtanúk szerint agyonlőttek egy 19 éves palesztin fiatalembert, és megsebesítettek két gyermeket. Orvosok szerint egyikük, egy hét éves kisfiú, állapota válságos.