Auguszta
-3 °C
2 °C

Az al Kaida tagadja a rijádi merénylet elkövetését.

MTI
2003.11.15. 13:51
Az al-Kaida terrorhálózat szombaton közleményben cáfolta, hogy hívei követték el egy hete a 17 halálos áldozatot követelő rijádi merényletet, és arra figyelmeztetett, hogy két éven belül újabb támadást hajt végre egy amerikai nagyváros ellen.

Az al-Mudzsahedun (szent harcosok) nevű iszlám internetes honlapon közzétett közleményében az Oszama bin Laden vezette terrorcsoport egyben tudatta, hogy ő maga áll az amerikai katonák ellen Irakban elkövetett valamennyi támadás mögött.

A Reuters brit hírügynökség szerint a közlemény valódiságát lehetetlen ellenőrizni, nyelvezete azonban hasonló az al-Kaida által korábban közzétett nyilatkozatokhoz. Ez az internetes honlap a múltban többször tette közzé a bin Laden vezette csoport állítólagos közleményeit.

Egy londoni székhelyű arab nyelvű folyóirat kedden arról számolt be, hogy elektronikus levelet kapott az al-Kaidától a rijádi merénylet végrehajtásáról.

"Mi mértünk csapást az al-Muhaja lakónegyedre" - idézte az al-Madzsalla című az elektronikus levelet, amit a terrorhálózat egyik feltételezett, magát Abu Mohammed al-Abladzs néven azonosító műveleti főnökétől kapott.

A szaúd-arábiai hatóságok és az Egyesült Államok közvetlenül a robbantás után az al-Kaidát vádolták a 17 halálos áldozatot követelő merénylet végrehajtásával.