Géza
-12 °C
-4 °C

Rosszul lett beszéde közben Mubarak egyiptomi elnök

MTI
2003.11.19. 15:08
Rosszul lett Hoszni Mubarak egyiptomi elnök szerdai parlamenti beszéde közben, emiatt váratlanul félbeszakították a beszéd egyenes adásban történő televíziós közvetítését. Félóra múlva Mubarak visszatért a szószékre, és folytatta a beszédet.

Mintegy félóra elteltével Mubarak a képviselők hangos tetszésnyilvánítása közepette visszatért a szószékre, folytatta beszédét, de a kényszerű szünetre nem utalt. Ekkor már mindössze öt percig beszélt, és elnapolta az ülést.

Az ülésszakot eredetileg szombaton nyitották volna meg, de a 75 éves államfő meghűlésére hivatkozva szerdára halasztották. Közvetlenül rosszulléte előtt az elnök hangja egyre halkabb lett, beszéde időnként érthetetlenné vált. Visszatérése után mosollyal, köszönő szavakkal reagált az őt támogató bekiabálásokra.

Mohamed Szafuat as-Sarif tájékoztatási miniszter az állami televíziónak nyilatkozva elmondta, hogy az államfő betegsége ellenére kezdettől fogva tartja az egy hónapig tartó muzulmán böjtöt, amely a következő hét végén fejeződik be.