Valér
2 °C
8 °C

Az Iszlám Dzsihád elutasítja a tűzszünetet

MTI
2003.12.06. 09:18
Elutasította az Izraellel való tűzszünetet és további támadásokat helyezett kilátásba az Iszlám Dzsihád. A szélsőséges palesztin szervezet fegyveres szárnya által pénteken este Gázában közzétett nyilatkozat hangsúlyozta, hogy a szervezet továbbra is elkötelezett az Izraellel szembeni ellenállás mellett, ami - mint fogalmazott - stratégiai eszköz a palesztinok földjének felszabadítására.

Az elutasító nyilatkozat olyan időben látott napvilágot, amikor Kairóban tizenhárom palesztin szervezet, köztük a Hamász, a Fatah és az Iszlám Dzsihád részvételével tárgyalások kezdődtek az Izraellel való tűzszünet lehetőségéről. A találkozóra várják Ahmed Korei palesztin miniszterelnököt is. A szélsőséges szervezet péntek esti nyilatkozata megfigyelők szerint könnyen zátonyra futtathatja a tárgyalásokat és Ahmed Korei kormányfő megbékélési erőfeszítéseit.

Nem sokkal korábban a Hamász is azt hangoztatta: csak akkor hajlandó bármifajta tűzszünetre, ha előzőleg Izrael beszüntet minden palesztinellenes támadást.