Eleonóra
-1 °C
2 °C

Tojással dobálták meg az orosz miniszterelnököt

MTI
2003.12.07. 15:02
Tojással dobták meg Mihail Kaszjanov miniszterelnököt vasárnap, amint az urnába eresztette szavazócéduláját az orosz alsóházi s egyben moszkvai polgármester-választáson. A tojás a vállán találta el a miniszterelnököt. A dobálózó elszánt hölgy színjátéknak bélyegezte a választásokat.

- Kaszjanov, a választás bohózat - kiáltotta a nő, mielőtt a rendőrök kivezették a moszkvai szavazóhelyiségből. A rendőrök a nemzeti-bolsevik párt aktivistáit kárhoztatták a közjátékért, három férfit és két nőt állítva elő. A miniszterelnök még ezt az incidenst is a demokrácia velejárói közé sorolta, míg a rendszeres választásokat a demokrácia sarokkövének minősítette.

Vlagyimir Zsirinovszkij, a liberális demokrata párt vezetője maga gondoskodott újabb incidensről. Az ultranacionalista-populista politikus voksának leadása után nyomban odament a várakozó újságírókhoz, el sem hagyva a szavazóhelyiséget. Amikor a szavazóbizottsági elnök, majd a polgármesteri hivatal képviselője figyelmeztette, hogy a szavazóhelyiségen belül nem nyilatkozhat a törvény szerint, Zsirinovszkij kisebb botrányt rendezett, majd kijelentette, hogy azt a "csinovnyikok" beavatkozása provokálta ki.