Etelka, Aletta
3 °C
4 °C

Nyolc orosz katonát öltek meg csecsen fegyveresek

MTI
2003.12.11. 18:52
Nyolc orosz katonát megöltek, másik nyolcat pedig megsebesítettek csecsen szakadár fegyveresek az elmúlt huszonnégy órában az Oroszországhoz tartozó észak-kaukázusi köztársaságban. Mint a Moszkva támogatását élvező csecsenföldi kormányzat egyik tisztségviselője csütörtökön Groznijban elmondta, a lázadók az elmúlt egy napban 22 alkalommal nyitottak tüzet a szövetségi erőkre. A katonákon kívül életét vesztette egy csecsen rendőr is, egy társa pedig megsebesült, miután aknára léptek a csecsen fővárosban, Groznijban.

A szövetségi alakulatok létszáma és fegyverzete egyaránt felülmúlja a lázadókét. A gerillák rajtaütésszerű támadásokkal és aknák telepítésével harcolnak az orosz erők ellen, amelyek viszont nehéztüzérség bevetésével napi rendszerességgel mérnek csapásokat a felkelők feltételezett állásaira. .

A muzulmán többségű Csecsenföldön az elmúlt két évtizedben két háborút vívtak a szakadárok az orosz csapatokkal. A második 1999-ben kezdődött, s az immár ötödik évébe lépett fegyveres küzdelem annak dacára sem ért véget, hogy Moszkva és helyi kormányzat lépéseket tett az ellenségeskedés beszüntetése érdekében.

15%

Náray Tamás Zarah

4999 Ft
4250 Ft
15%

Jo Nesbo Szomjúság

3980 Ft
3383 Ft