Timót, Xénia
-4 °C
2 °C

Felfedezték a Vörös Brigádok egyik fegyverraktárát

MTI
2003.12.20. 23:44
Gyújtószerkezeteket és pokolgépeket, továbbá rengeteg fontos dokumentumot találtak az olasz nyomozók Róma keleti, Prenestina negyedében, egy alagsori helyiségben, a Vörös Brigádok egyik titkos rejtekhelyén.

Az olasz rendőrök még október végén gyakorlatilag lefejezték a szélsőbaloldali terrorszervezetet, amikor több mint fél tucat vezérét őrizetbe vették Rómában, Bolognában és Szardínián, s csaknem száz házkutatást is végrehajtottak, elsősorban Toscanában. Marco Mezzasalma, az egyik letartóztatott használta a szombaton felfedezett fegyverraktárt, amelyre csaknem kéthónapos kutatás után bukkantak rá a hatóságok.

Idén március elején a Róma és Firenze között közlekedő vonaton a rendőrök megpróbáltak igazoltatni egy párt, ám a férfi és a nő fegyvert rántott, a férfi lelőtte az egyik rendőrt. A rendőrök viszonozták a tüzet, s halálosan megsebesítették a lövöldözőt, társát pedig letartóztatták.

Mint kiderült, két régóta körözött szélsőbaloldali terroristáról, a 44 éves Desdemona Liocéről és a 37 esztendős Mario Galesiről, a BR-PCC tagjairól volt szó. Náluk találtak olyan iratokat, amelyek hosszú hónapok nyomozása után lehetővé tették az októberi letartóztatásokat, a nagyszabású razziákat, házkutatásokat, s most a fegyverraktár felfedezését.