Klaudia
-3 °C
3 °C

Terrortámadásoktól tartva törölték az Air France több járatát

MTI
2003.12.25. 00:16
Biztonsági megfontolásokból törölték az Air France francia légitársaság hat, Párizs és az egyesült államokbeli Los Angeles között közlekedő járatát - jelentették be szerdán este Párizsban.

Az utasszállító gépek szerdán és csütörtökön indultak volna: három Párizsból Los Angelesbe, a másik három pedig az amerikai metropoliszból a francia fővárosba.

A járatok törlését Jean-Pierre Raffarin francia miniszterelnök kérte szerdai párizsi tárcaközi egyeztetésen született döntés alapján. A francia belügyminisztérium szerint előzőleg az Egyesült Államok párizsi nagykövetsége útján közölte a francia kormányzattal: attól tart, hogy támadások veszélye fenyeget az említett repülőjáratokon.

A francia miniszterelnöki hivatal közleményben tudatta, hogy a repülőjáratok törléséről az amerikai-francia terrorizmusellenes együttműködés keretében kapott információk alapján döntöttek, részletekbe azonban nem bocsátkozott.

Az Egyesült Államokban múlt vasárnap a második legmagasabb szintre növelték a terrorizmus veszélyére figyelmeztető készültségi fokozatot. Tom Ridge belbiztonsági miniszter az intézkedést azzal indokolta, hogy veszélyt jelző konkrét értesülések ugyan nincsenek, de az év végi ünnepek előtt megsokasodtak azok az információk, amelyek készülő terrorcselekményekre engednek következtetni.