Koronavírus adatok

2022. jan. 21.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Zelma, Rajmund
-7 °C
1 °C

Tiltakoznak a zsidó telepesek kalózrádiója miatt

MTI
2003.12.29. 15:09
Tiltakozott a palesztin tájékoztatási minisztérium hétfőn amiatt, hogy az izraeli kormány törvényesítette a palesztin területeken élő zsidó telepesek kalózrádióját, mondván: Izrael ezzel bátorítja a palesztinokkal szembeni erőszakra uszítást. A jeruzsálemi körzeti bíróság értesülések szerint hétfőn mindazonáltal törvénytelen műsorsugárzásért több hónapos börtönbüntetésre ítélte a Hetes Csatorna (Aruc 7) rádió három vezetőjét.

A palesztin minisztérium közleményében megjegyezte, hogy a zsidó telepesek rádiója rendszeresen a palesztinok és vezetőik meggyilkolására, elűzésére való felhívásokat tett közzé.

Az izraeli kormány vasárnap döntött arról, hogy törvényesíti a Hetes Csatornát, amely októberben kénytelen volt felfüggeszteni a műsorsugárzást. Az 1988-ban létrehozott rádiócsatorna előbb egy Izrael területi vizein kívül tartózkodó hajóról, majd egy észak-ciszjordániai zsidó telepről sugározta műsorát, amelyet októberben kénytelen volt felfüggeszteni. A rádió műsoraiban élesen elítélte a palesztin autonómiáról 1993-ban kötött oslói megállapodást és a palesztin területekről történő bármiféle izraeli visszavonulást. Hallgatósága többnyire a ciszjordániai és Gázai övezetbeli zsidó telepek lakossága, illetve az Izraelben élő vallásos zsidók közül kerül ki.

Értesülés szerint a jeruzsálemi kerületi bíróság hétfőn háromtól hat hónapig terjedő börtönbüntetésre és 10 ezertől 50 ezer sékelig (1 dollár=4,5 sékel) terjedő pénzbírságra ítélte a rádió három vezető munkatársát - köztük igazgatóját - illegális műsorsugárzás miatt. Hét másik munkatársra felfüggesztette börtönbüntetést róttak ki. A kalózrádió szerkesztői ellen még októberben emeltek vádat.  • Vennék
  • Hírek