Donát
-4 °C
2 °C

Nastase is részt vett a balesettel végződő vadászaton

MTI
2003.12.29. 19:25
Még vizsgálják a román földművelésügyi miniszter szombati vadászbalesetének körülményeit, de az eddigi eredmények új megvilágításba helyezik az esetről megjelent első híreket. Hétfői rendőrségi közlés szerint Ilie Sarbu földművelési, erdészeti, vízügyi és környezetvédelmi miniszter egy Bukaresttől északra fekvő szomszédos megye vadászterületén bekövetkezett lőtt sebes sérülése azon a vadászaton következett be, amelyen részt vett többek között Adrian Nastase kormányfő, az államelnök két tanácsosa és a román hírszerző szolgálat vezetője is.

A vadászaton részt vevők egymástól 50-60 méteres távolságra voltak úgy, hogy egymást nem láthatták, amikor Sarbu sebesülése bekövetkezett. A miniszternek gépkocsivezetője nyújtott segítséget, s ugyanő értesítette a vadászat vezetőjét a balesetről. A még nem végleges rendőrségi jelentés szerint a minisztert egy sörétes puska sebesítette meg, s majd csak a ballisztikai vizsgálatból állapítható meg pontosan, miként is történt a baleset.

Az első hírek arról szóltak, hogy Sarbu saját fegyverétől sebesült meg, amikor a miniszter sofőrje a földre ejtett a vadászpuskát, ami véletlenül elsült, ágyéktájékon lőve a férfit. Sarbut azonnal egy bukaresti kórházba szállították, ahol megműtötték.