Géza
-12 °C
-4 °C

Interneten is igényelhető vízum az Egyesült Államokba

MTI
2004.01.06. 16:30
Az Amerikai Nagykövetség Konzuli Osztálya új, elektronikus úton (online) kitölthető amerikai vízumkérelmezési lehetőségről adott ki közleményt. Azok, akik elektronikus úton kitöltött, amerikai nem-bevándorló vízumkérelmet nyújtanak be, 2004. január és február hónapban előzetes időpontkérés nélkül folyamodhatnak vízumért, ezzel meggyorsítják vízumkérelmük elintézését. Az elektronikus úton kitöltött vízumkérelem az ígéret szerint gyorsabb konzuli elbeszélgetést és rövidebb várakozást eredményez.

A közlemény szerint a következő címet kell felkeresni: http://evisaforms.state.gov, ahol a DS-156-os vízumkérő lapot kell angolul kitölteni, majd a kinyomtatott űrlappal fordulni a konzulátushoz. A konzuli interjúra vinni kell a kitöltött és kinyomtatott vízumkérő lapot, útlevelet, a kezelési költség befizetését igazoló banki bizonylatot, fényképet és a kísérő okmányokat.

Ezeket a vízumkérelmeket 2004. január és február hónapban hétfőn, kedden, szerdán és csütörtökön reggel 7:30 és 10:30 között lehet benyújtani előzetes időpontkérés nélkül a konzuli osztályon. (A nagykövetség amerikai ünnep miatt zárva lesz január 19-én és február 16-án.)

2004. márciusától azonban ezeknek a vízumkérelmeknek a benyújtásához is időpontot kell kérni az időpont-szolgáltató telefonszámon - ám az elektronikus vízumkérelmet benyújtók előnyt élveznek, valamint vízumkérelmük intézése is gyorsabban történik.

A vízumkérelem benyújtásával kapcsolatos további tájékoztató a nagykövetség honlapján található.