Ágnes
-1 °C
2 °C

Buszbaleset három halottal, 44 sebesülttel Németországban

MTI
2004.01.24. 16:34
Három ember halálával és további 44 sérülésével járó autóbusz-baleset történt szombat hajnali egy órakor a kelet-németországi Eisenberg közelében. Az emeletes autóbusz dán turistákat szállított ausztriai sítúrára, és két álló teherautóba rohant az A9-es autópályán.

A halálos áldozatok az autóbusz 47 éves norvég női sofőrje, továbbá a mellette ülő 39 éves nő és egy másik utas, egy 58 éves nő. A turisták legtöbbje fiatal. A sérültek jó részét - akik közül soknak az állapota súlyos - helikopteren, illetve mentőautón Gera, Jéna, Eisenberg, Halle és Bad Berka városok kórházaiba szállították. Megsérült az egyik teherautó német vezetője és utasa is.

A német rendőrség szerint a két teherautó egy korábbi baleset miatt állt le az autópálya egyik forgalmi sávjában. Az első megállapítás szerint az autóbusz jóval gyorsabban haladt, mint az ezen az útszakaszon megengedett 80 kilométeres óránkénti sebesség.

A dán médiumok szerint a buszt a sítúrákra specializálódott Hoejmark Rejser utazási iroda bérelte. A cég szóvivője szerint a járművön 46 utas tartózkodott, a német rendőrség szerint azonban összesen 60 ember utazott rajta.