Auguszta
-4 °C
2 °C

Az RMDSZ kéri magyar riválisait: ne induljanak

MTI
2004.01.28. 21:25
Felhívást intézett a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) az ellene indulni készülő, ugyancsak romániai magyar szervezetek vezetőihez, hogy ne indítsanak saját jelölteket a júniusban tartandó önkormányzati választásokon, mert ezzel csökkentik az RMDSZ választási esélyeit.

A felhívást Borbély László, az RMDSZ országos kampánystábjának tagja, a szervezet kormánykapcsolatokért felelős ügyvezető alelnöke ismertette szerdán egy Kolozsváron tartott sajtótájékoztatón. Erre azt követően került sor, hogy a kincses városban ülésezett a szervezet országos kampánystábja, amely egyebek között megvitatta a Marosvásárhelyen és Székelyudvarhelyen alkalmazandó választási stratégiát.

Borbély elmondta: az RMDSZ bízik az Erdélyben megalakult magyar szervezetek vezetőinek bölcsességében, abban, hogy azok nem indítanak majd jelölteket a választásokon az RMDSZ tisztségviselőivel szemben. "Reméljük, hogy Marosvásárhelyen csak egy magyar polgármesterjelölt indul a helyhatósági választásokon, és az az RMDSZ-é lesz. Azok, akik más magyar jelölteket állítanak, a jelenlegi román polgármester malmára hajtják a vizet" - mondta.