György
16 °C
24 °C

Orbán polgári körök alakítására buzdított a Felvidéken

Népszabadság
2004.03.06. 09:26
Orbán Viktor, a Fidesz elnöke pénteken kétnapos látogatásra utazott Szlovákiába Bugár Béla, a Magyar Koalíció Pártja elnökének meghívására. Közös révkomáromi sajtótájékoztatójukon Bugár bejelentette, hogy az MKP a Magyar Állandó Értekezlet mielőbbi összehívását kezdeményezi a lefaragott anyaországi támogatások ügyében.

A korábbi magyar miniszterelnököt mintegy kétezren köszöntötték a révkomáromi sportcsarnokban. Orbán Viktor kiemelte azt a tényt, hogy a posztkommunista országokban csak az MKP képes nemzeti kisebbséget képviselő pártként önálló listát állítani az európai parlamenti választásokra.

Sajnálkozva állapította meg, hogy Szlovákiában még nem alakultak polgári körök, amelyek vélekedése szerint Közép-Európa legerősebb közéleti mozgalmát hozták létre. - Csak a polgári körök megalakulása után beszélhetünk Magyarországon többpártrendszerről, hiszen ezek a közösségek más értékrend alapján szerveződnek, mint a politikai tömörülések. Olyan embereket tömörítenek, akik távol tartják magukat a politikától, ám közügyekben nem félnek igaz véleményt nyilvánítani. Gyarapodásukat az egész Kárpát-medencében fontosnak tartom - szögezte le.

15%
5999 Ft
5100 Ft
15%
2999 Ft
2550 Ft