Krisztina
19 °C
25 °C

Hét amerikai áldozata van a hétvégi iraki harcoknak

MTI
2004.03.14. 18:06
Hét amerikai katona vesztette életét a hét végén robbantásos támadásokban, a fővárostól északra fekvő Baakúba közelében pedig öt falusi életét oltotta ki egy ismeretlen eredetű lövedék.

Az amerikai haderő illetékesei közölték, hogy szombat éjszaka az 1. páncélos hadosztály egyik járőrének négy katonájával végzett egy robbantás az iraki fővárosban. Vasárnap reggel egy út mentén elhelyezett akna robbant fel Bagdadban, és sebesítette meg az 1. gyalogos hadosztály egyik katonáját, aki a kórházba szállítás után halt bele sebesüléseibe. Szombaton Tikrítben is életét vesztette két amerikai katona, három pedig megsebesült egy taposóakna felrobbanása következtében.

Szemtanúk vasárnapi közlése szerint öt iraki polgár személy életét oltotta ki és további három embert sebesített meg egy lövedék, amely a Baakúba közelében fekvő Ziham faluban csapódott be előző nap. A falu egy amerikai támaszpont közelében fekszik, amelyet gyakran támadnak környékbeli iraki gerillák, és egyelőre nem tudni, hogy a halált hozó lövedék melyik féltől származik.

20%
3900 Ft
3120 Ft
15%
3990 Ft
3392 Ft