Beáta, Izolda, Lea
-7 °C
5 °C

Halálosan megfenyegették Kasza Józsefet és Nenad Csanakot

Magyar Rádió
2004.03.15. 11:37
Szerbiában halálos fenyegetést kapott Kasza József, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke és Nenad Csanak, a tartományi parlament elnöke - adta hírül a Magyar Rádió belgrádi tudósítója.

Az újvidéki rendőrség vizsgálatot indított annak a rejtélyes levélnek az ügyében, amelyben az amerikai szerbek egyik ismeretlen szervezete életveszélyesen megfenyegette a Vajdasági Magyar Szövetség elnökét, Kasza Józsefet, illetve Nenad Csanak tartományi parlamenti elnököt.

"Aggodalomra nincs ok, mindent megtettünk a két politikus biztonsága érdekében" - nyilatkozta a tartományi főváros rendőrfőnöke. A fenyegető levélben a szerb diaszpóra Rögtönítélő Forradalmi Bírósága nevű, állítólag chicagói székhelyű fantomszervezet arról értesíti Kasza Józsefet és Nenad Csanakot, hogy halálra ítélték őket, mert a Vajdaság Szerbiától való elszakadásán munkálkodnak.

A fantomszervezet üzenete szerint az ítéletet az idei év során hajtják végre. A két vajdasági politikus a sajtónak nyilatkozva kijelentette: komolyan veszik a fenyegetést.