Aladár, Álmos
-1 °C
1 °C

Fokozottabb biztonsági intézkedések Németországban

MTI
2004.03.15. 14:33
A német külügyminisztérium hétfőn figyelmeztette az utazókat, hogy fokozott biztonsági intézkedésekre számítsanak, hosszasabb személyi és poggyászellenőrzésre a repülőtereken és az Európai Unió külső határain lévő átkelőkön.

A madridi merényletek azt mutatják, hogy "az Európai Unió tagállamai is lehetnek igen súlyos terrorista merényletek célpontjai" - olvasható a minisztérium honlapján, amelyen frissítették az utazóknak szóló tanácsokat. Németországban főleg a pályaudvarokon szembetűnőbb a rendőri jelenlét, ám a kormányoldal elutasítja azt az ellenzéki felvetést, hogy ugyanolyan biztonsági zsiliprendszert állítsanak fel a vasútállomásokon, mint amilyenek a repülőtereken működnek.

Németországban azzal párhuzamosan vezették be az elővigyázatossági intézkedéseket, ahogy a gyanú Spanyolországban iszlámista elkövetőkre terelődött. Otto Schily belügyminiszter szerint az európaiaknak "a fenyegetés új minőségével " lenne dolguk, ha végképp kiderülne: muzulmán terroristák követték el csütörtökön a 200 halálos áldozattal járó merényleteket Madridban.