Olga, Liliána
20 °C
35 °C

Tovább támadják az al-Kaida tagjait Pakisztánban

MTI
2004.03.21. 09:50
Katonai helikopterekről lőtte vasárnap a pakisztáni hadsereg az ország Afganisztánhoz közeli hegyeiben szorongatott, feltételezett al-Kaida-tagok és az őket segítő fegyveresek népes csoportját.

A körzetben kedd óta folynak heves harcok, a lövöldözésben már több tucatnyian meghaltak, köztük legalább 13 civil is. A pakisztáni parancsnokok szerint az al-Kaida terrorszervezet tagjai és támogatóik közül több százat bekerítettek a térségben, az elmúlt öt napban több mint százat el is fogtak.

A hét végére mindazonáltal - a korábbi feltételezésekkel ellentétben - már többen úgy vélték, hogy az Oszama bin Laden vezette szervezet második embere, Ajman az-Zavahiri nincs a fegyveresek között.

A legnagyobb pakisztáni offenzíváról van szó a terrorellenes nemzetközi hadműveletek megindítása óta. Több tízezer pakisztáni katonát küldtek a törzsi ellenőrzésű vidékre, és a parancsnokok jelezték azt is, hogy az említett csoport elleni harc nem az egyetlen, hamarosan újabb célpontok ellen kezdik meg a támadást.