Oszkár
20 °C
29 °C

Öt halott izraeli akciókban

MTI
2004.03.21. 09:10
Razziát tartottak izraeli katonák egy palesztin faluban a Gázai övezetben vasárnap, az akció közben három feltételezett szélsőséges fegyverest és két bámészkodó palesztint megöltek.

Izraeli katonai források szerint a napkelte előtt indított művelet célja az volt, hogy őrizetbe vegyék a Hamász szélsőséges palesztin szervezet körözött fegyvereseit Hán-Júnisz menekülttáborában. Miután rábukkantak a férfira, megállásra szólították őt fel, de mert ezt nem vette figyelembe, rálőttek. A palesztin feltehetően robbanóanyaggal megrakott övet viselt, mert a lövés után felrobbant.

Palesztin orvosok később cáfolták a robbanás hírét, azt állították, hogy több, golyó okozta sérülés okozta a palesztin halálát, robbanásnak nem volt nyoma a holttesten. Közölték azt is, hogy az izraeli katonák és palesztin fegyveresek közötti lövöldözésben további négy palesztin vesztette életét.

A másik palesztin területen, a Jordán folyó nyugati partján fekvő Betlehemben mindeközben izraeli katonák leromboltak két házat, amelynek tulajdonosai régebben öngyilkos merényletet követtek el (. Ugyancsak Ciszjordániában, különböző helyszíneken három körözött palesztint sikeresen elfogtak az izraeliek.