Fábián, Sebestyén
-2 °C
4 °C

Pokolgép robbant a miniszteri találkozóval szemközt

MTI
2004.03.23. 12:56
Pokolgép robbant Thaiföldön kedden közel ahhoz a helyhez, ahol az új belügyminiszter és védelmi miniszter megbeszélést tartott helyi tisztségviselőkkel az utóbbi időben a déli országrészben fellángolt erőszak megfékezéséről; a robbanásban egy nő megsérült.

Hivatalos közlés szerint a négy kilogrammos robbanószerkezet egy közeli nyilvános távközlési központ mellékhelyiségében robbant fel a déli Narathivat tartományban, Bangkoktól 1200 kilométerre délre. Csetta Tanadzsaro védelmi miniszter és Bhokin Bhalakula belügyminiszter az utca másik oldalán lévő épületben tárgyalt éppen a helyiekkel, amikor a detonáció történt, közölte a rendőrség szóvivője. A miniszterek sértetlenek.

Thakszin Sinavatra thaiföldi miniszterelnök március 10-én leváltotta az addigi védelmi és a belügyminisztert, és múlt pénteken áthelyeztette a rendőrség országos parancsnokát, valamint a déli térségért felelős, 4. számú katonai körzet parancsnokát is. Az új emberekkel a kormány fékezni próbálja a Malajziával szomszédos térségben fellángolt erőszakot, amely a legsúlyosabb eddigi hároméves kormányzása alatt.