Lenke
14 °C
28 °C

Zsidó és keresztény célpontok ellen terveztek merényletet Lengyelországban

MTI
2004.03.26. 16:54
Bialystoki, lódzi, krakkói és varsói zsinagógák és katolikus templomok ellen akartak merényleteket végrehajtani külföldi terroristák Lengyelországban a tavalyi karácsonyi és újévi ünnepek időszakában - jelentette pénteken a Rzeczpospolita.

A konzervatív napilap értesülései szerint a "zsidók és keresztesek" ellen tervezett merényletekről, a kiszemelt célpontokról még tavaly novemberben tudomást szerzett a lengyel belbiztonsági ügynökség (ABW), amely "Kard" fedőnévvel akciót indított a terrorista tervek meghiúsítására. Ennek során a lengyel titkosszolgálatok eddig több mint 70 külföldit azonosítottak Lengyelországban, akiket terrorista szervezetekkel fenntartott kapcsolatokkal gyanúsítanak.

Oszama bin Ladennek, az al-Kaida terrorszervezet vezetőjének Lengyelországhoz intézett általános fenyegetése mellett, melyet a lengyel hatóságok komolyan vesznek, a lengyel elhárítás, rendőrség, határőrség konkrét értesüléseket is szerzett az országba érkező iszlám szélsőségesekről és olyan arab személyekről, akik kapcsolatban állhatnak terrorszervezetekkel - mondta a lapnak az ABW nemzetközi terrorizmussal foglalkozó főosztályvezetője.